6 super-snelle ideeën voor het thema superhelden

De kinderboekenweek staat weer voor de deur, op 5 oktober 2011 start de feestweek met het thema Superhelden: over dapper durven zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden om je lessen aan dit thema aan te passen, wat dacht je van: ridders en prinsessen, stripfiguren, de Gruffalo, Kikker is bang, lessen over stoer en bang zijn, Wie is er hier het dapperst? en nog veel meer.

6 super snelle ideeën voor het thema superhelden

Hier volgt een super-snel lijstje met ideetjes voor het thema superhelden:

1. Een superheld parcours!

superheld parcours
credits: Creative Party Blog

Zet in het speellokaal een parcours uit en laat de kinderen als echte superhelden met superkrachten dit parcours afleggen. Geef de kinderen na afloop een superheld diploma en een ‘energiedrankje’ (glaasje ranja). (blog is in het Engels)

2. een supergave speurtocht

superheld speurtocht
credits: On the laundry line

Dit is een idee voor een speurtocht, waarbij de kinderen de superhelden moeten opzoeken naar aanleiding van briefjes die door de slechterik achtergelaten zijn. (blog is in het Engels, maar de plaatjes spreken voor zich!)

3. alfabet

superheld letters
credits: The Lady Wolf

Maak je eigen superheld embleem door deze letters uit te printen en in te laten kleuren. Elk kind z’n eigen letter natuurlijk!

4. superheld poppetjes

superheld poppetjes
credits: Muffin Tin Mom

Deze superhelden zijn gewoon heel cool, vind je niet? Toevoegen aan het wereldspelmateriaal, en zij zullen de aarde zuiveren van al het kwaad!

5. superheld masker

superheld masker
credits: just bunch

Superheld maskers (met patroon). Van stof gemaakt is dit misschien iets voor een handige ouder, maar je kunt ze ook gewoon van karton maken (en dan laten versieren door de kinderen). Laat de kinderen hun eigen superheld met speciale superkrachten bedenken, en laat dat op het masker uitbeelden (bijvoorbeeld water voor de superheld die alle branden blust, spinnenwebben voor Spiderman)

6. supercape

superheld cape van t-shirt
credits: Ambrosia Girl

Maak een superheld cape van een oud t-shirt (blog is in het Engels, foto’s spreken voor zich!)

En tot slot kan ik je deze niet onthouden, want de start van de kinderboekenweek valt dit jaar samen met de Dag van de Leerkracht!

I teach what's your superpower

credits: Teach Factory

Wat ga jij doen tijdens de kinderboekenweek? Besteed je aandacht aan het thema, besteed je extra aandacht aan boeken of lezen of volg je je normale programma?

Deze ideeën vond ik op Pinterest. Lees hier wat Pinterest is en hoe het werkt!

Bestel ook het pakket met kralenplanken in het thema superhelden!

kralenplanken superhelden Kleuteruniversiteit

Extra tips en nieuwtjes ontvangen?

Wil je niets meer missen van JufBianca.nl? Laat je e-mailadres achter en ontvang nieuws en extra tips.

Comments

  1. says

    Ik vond je via google bij het zoeken naar een gebruiksaanwijzing voor Pinterest, omdat me dit zo leuk leek om ook te gaan gebruiken. Kan je mij een uitnodiging sturen, zodat ik hiermee aan de slag kan. Alvast heel erg bedankt. Groetjes!

  2. says

    Bedankt voor de leuke ideeën! We hebben binnenkort een themafeest met superhelden (voor volwassen, dat dan weer wel ). De pakken hebben we al binnen, maar wat activiteiten om te doen zijn altijd grappig. Het gaat een maskerruil worden, oftewel zoek het goede masker bij de juiste figuur. Misschien een leuke tip!

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *